Tekstvak: Chronisch zieken en Gehandicapten Raad

 

 

 

Aan de wethouder Wmo en leden van de Wmo-raad.


Geachte wethouder Wmo en leden van de Wmo-raad,

De Chronisch zieken en Gehandicapten Raad lanceert ook dit jaar weer de website www.meerkosten.nl. Voor mensen met hoge zorgkosten biedt deze site een praktische hulp bij de belastingaftrek van zorgkosten en uitleg over andere financile regelingen. Deze informatie kan hen een aanzienlijk financieel voordeel opleveren en is dus ook voor uw burgers van belang.

 

Service aan uw burgers

De CG-Raad vraagt u vriendelijk of u de site bij uw burgers en achterban onder de aandacht wil brengen. Dit kunt u doen door er op de website van uw gemeente aandacht aan te besteden, bij voorkeur onder het Wmo-gedeelte. U kunt daarvoor het meegestuurde persbericht gebruiken, met een link naar de website www.meerkosten.nl. Gelieve niet te lang met plaatsen te wachten, want mensen moeten vr 1 april belastingaangifte doen.

 

Leden van Wmo-raden kunnen het persbericht eventueel ook zelf onder hun achterban verspreiden. Of het onder de aandacht brengen bij het huis-aan-huis-blad in de regio.

 

Brochure

Voor mensen zonder internet is er een brochure beschikbaar. De inhoud van de brochure en de site zijn in nauw overleg met de Belastingdienst tot stand gekomen.

 

Positieve reacties

Vorig jaar hebben al veel gemeenten de link naar de betreffende site geplaatst. Bovendien bestellen enkele grote gemeenten jaarlijks een aantal brochures om deze ter beschikking te stellen aan hun burgers. De reacties van zowel de Wmo-loketten als de burgers zijn erg positief. Daarom hopen wij dat u nu (opnieuw) meedoet.

 

Met vriendelijke groet,

 

 

Marijke Hempenius | beleidsmedewerker Inkomen

Volg ons ook via Twitter!

Chronisch zieken en Gehandicapten Raad | www.cg-raad.nl | secretariaat@cg-raad.nl
Churchilllaan 11 | Postbus 169, 3
500 AD Utrecht | T 030 291 66 00